dimarts, 7 de desembre del 2010

'Hansel i Gretel', Louise Rowe

Hansel i Gretel
Louise Rowe
Editorial: Estrella Polar / La osa menor
Col·lecció: La lluna de paper
1ª edició, novembre de 2010
Edats: De 3 a 6 anys
12 pàgines
ISBN: 9788499322032 (cat.)
ISBN: 9788492766277 (cast.)

Tal i com ja va fer amb La Caputxeta vermella, Louise Rowe presenta la versió pop-up d’un conte tradicional: Hansel i Gretel. Aquesta història ens parla de dos germans, Hansel i Gretel, que viuen amb el seu pare i la seva madrastra. La família està patint gana i penúries econòmiques i, finalment, la madrastra decideix sortir a donar una volta amb ells pel bosc i deixar-los allà abandonats, amb l’objectiu de tenir menys boques a les que donar menjar.

Els dos germans passen la nit al bosc morts de gana, fins que a l’endemà veuen una cosa que els hi sembla un somni: una casa feta de pà de pessic, amb una teulada de xocolata i plena de llaminadures molt bones. Els nens s’apropen i comencen a menjar fins que surt una dona vella que els convida a l’interior de la vivenda. El que els infants no saben és que realment es tracta d’una bruixa molt dolenta que el que vol es fer engreixar als nens i després menjar-se’ls. Però els nostres dos protagonistes són més llestos que aquesta dona i pensaran una estrategia per desfer-se d’ella i poder tornar amb el seu pare amb les butxaques plenes de menjar.

Rowe torna a reinventar un clàssic de la literatura infantil, i és que, malgrat que la història és la mateixa que ens han explicat moltes vegades, gràcies a aquestes il·lustracions sembla que estiguem davant d’un nou conte. Amb aquesta nova perspectiva (les imatges en tres dimensions), els nens entendran millor la por que van passar els dos germans quan es van perdre al bosc o la gana que van tenir quan es van trobar aquella meravellosa casa feta de xocolata i llaminadures. Els pop-ups estan molt ben dibuixats i treballs, són de gran format i realment resulten molt atractius.

Crec que si voleu explicar als nens els contes amb els que tots hem crescut, fer-ho amb les versions pop-up és una excel·lent idea que agradarà tant als petits com als grans.

Patricia Tena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada