dijous, 18 de febrer del 2010

'La caputxeta vermella', Louise Rowe

La caputxeta vermella
Louise Rowe
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: La lluna de paper
1ª edició: octubre del 2009
Edats: De 3 a 6 anys
16 pàgines
ISBN: 978-84-92790-63-0

Louise Rowe presenta la versió pop-up del cèlebre conte dels germans Grimm, La caputxeta vermella. La història ens parla d’una nena, que sempre va amb una caputxa de color vermell, que va cap a casa de la seva àvia a portar-li un cistell de pastissets. Pel camí, es troba a un llop amb qui, malgrat els consells que li ha donat la seva mare sobre parlar amb desconeguts, inicia una conversa. Després de xerrar una estona, el llop decideix desviar-se del seu camí i anar cap a casa de la iaia de la nena amb no molt bones intencions.

Amb aquest llibre, els més petits de la casa s’aproparan a un dels contes de sempre desde una nova perspectiva gràcies a les il·lustracions tridimensionals (pop-up). Les reproduccions són en gran format i de molt bona qualitat, aconseguint imatges sorprenents, com els frondosos boscos de tonalitats marrons, la detallada caseta de l’àvia o la boca ben oberta del temible llop.

Aquest tipus de llibres són una excel·lent oportunitat per revisar un clàssic de la literatura infantil en temps moderns i poder aconseguir cridar l'atenció dels infants. Els nens es sorprendran al veure que a l'obrir una pàgina es va formant un dibuix amb volum i relleu. Alhora, no hem d'oblidar que després de llegir la història, de ben segur que començaran a ser una mica més conscients dels perills que comporta parlar amb desconeguts sense la companyia d'un adult al costat.

Patricia Tena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada