dissabte, 20 de febrer del 2010

'Fadapaca', Joana Bonet i Jordi Labanda

Fadapaca
Joana Bonet i Jordi Labanda
Editorial Estrella Polar
Col·lecció: La lluna de paper
A partir de 6 anys
89 pàgines
ISBN: 9788492790746


Moltes nenes tenen el somni de ser fades, però el que no sabíem és que també hi ha una fada que vol ser una nena normal. Es tracta de la Fadapaca, que està cansada de la vida tan perfecta que porta al País de les Fades. En aquest idíl·lic món regna la felicitat, no fa fred ni calor i els pastissos són de pessigolles. En canvi, la Fadapaca vol saber com es viu al planeta Terra i saber quin gust tenen les llàgrimes, menjar patates xips i que un metge li miri la gola amb una espàtula i que després li regali un caramel. La Reina Ànima, la sobirana del País de les Fades, accepta concedir-li el seu desig, però abans la protagonista haurà de superar una sèrie de proves.

La periodista Joana Bonet, directora de la revista Marie Claire, i l'il·lustrador Jordi Labanda han unit forces per crear aquest llibre que reinventa els tradicionals contes de fades. Fadapaca està recomanat per a nens a partir de sis anys, tot i que els lectors de qualsevol edat poden apreciar el missatge del conte i, especialment, els magnífics dibuixos de l’il·lustrador català. Labanda segueix recreant a les dones amb l’estil que l’ha caracteritzat fins ara: altes i espigades, amb grans ulls, nas petit i una elegància tipus Audrey Hepburn.

Una de les conclusions que podem extreure del llibre és que la vida pot ser tan interessant com cadascún de nosaltres volguem que ho sigui. Aparentment, Fadapaca hauria d’estar molt contenta per viure a un país meravellós, però precisament aquesta perfecció és el que l’avorreix. Ella creu que haver de superar algunes dificultats pot ser positiu a l’hora de crèixer com a persones i valorar el que ens envolta.

Fadapaca ens porta a un món ple de fantasia, molt atractiu visualment i al que no li falta cap detall: a qui no li agradaria menjar-se un pa de pessic amb pluja d’estels o visitar el mercat ple de colors i comprar un antídot contra la por als animals peluts?

El llibre incorpora unes ulleres per a què els infants les retallin i puguin seguir els passos de la fada a la Terra, tal i com fa la Reina Ànima al llibre. D’altra banda, la Joana Bonet ja ha confirmat que hi haurà més llibres protagonitzats per aquesta fada pèl-roja.

Patricia Tena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada