dilluns, 8 de novembre del 2010

'Hi havia una vegada una eruga', Judith Anderson i Mike Gordon

Hi havia una vegada una eruga
Judith Anderson i Mike Gordon
Editorial: Barcanova
Col·lecció: Sorpreses de la Natura
A partir de 5 anys
32 pàgines
ISBN 978-84-489-2614-4
(cat.)

Amb aquest llibre els joves lectors acompanyaran a un grup de nens a descobrir algunes de les meravelles que ens ofereix la natura; en aquest cas, la metamorfosi d’una eruga en una bonica papallona. Seguint el seu cicle vital, seran testimonis de com tot comença amb uns petits ous enganxats a les fulles, del naixement de les erugues i del seu creixement fins que construeixen una mena de closca anomenada crisàlide i després d’un temps surt una papallona.

El llibre (disponible en català i castellà) inclou breus textos de fàcil comprensió que no superen les quatre o cinc línies i uns dibuixos divertits, bastant realistes i amb molt de color on es van explicant els canvis que experimenten aquests insectes. Al final del llibre, s’inclouen dues pàgines amb notes per als pares i als professors, on es proposen algunes activitats lúdiques que ajudin a reforçar-ne el contingut. Els autors destaquen la importància de llegir aquest llibre perquè els nens comencin a familiaritzar-se amb el cicle vital dels éssers vius (que es complementa amb altres tres títols de la col·lecció: Hi havia una vegada una gota de pluja, Hi havia una vegada un capgròs i Hi havia una vegada una llavor).

Amb aquestes "Sorpreses de la Natura", els petits desenvolupen el sentit de la responsabilitat vers les plantes, els animals i els recursos naturals. Així mateix, com a activitats complementàries es proposa que els pares i professors surtin a passejar amb els infants pel camp i juguin a trobar papallones o que, fins i tot, s’animin a tenir les seves pròpies erugues o cucs de seda per seguir la seva evolució.

Patricia Tena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada