dilluns, 21 de setembre del 2009

'Gotholàndia', Pep Blay

Gotholàndia
Pep Blay
Editorial Montena
1ª edició, març del 2009
Gènere: Novel·la Juvenil (Fantàstica)
De 9 a 12 anys aprox.
271 pàgines
ISBN: 978-84-8441-504-6

L'Albert ha rebut un regal formidable de la seva mare: un videojoc de fantasia, Gotholàndia. Gràcies a aquest regal, el noi pot passar-se hores senceres embrancat al món de mites i llegendes que li ofereix el videojoc. Però la mare del petit no vol que el seu fill passi tanta estona davant la pantalla de la consola i no llegeixi res, pel que decideix enviar-lo una temporada a casa del seu excèntric oncle, que viu en un poble aïllat a la muntanya. L'Albert no entén que la seva mare li regali un joc i després no li permeti jugar, així que decideix emportar-se'l amagat a la maleta per continuar entretingut. Però el que l'Albert no esperava era que la seva imprudència provoqués que ell mateix acabés absorbit pel videojoc i passés a ser un personatge més de Gotholàndia. Per tornar a casa ha de complir una important missió. En cas contrari, no podrà sortir del videojoc mai més.

Quan Pep Blay va pensar en Gotholàndia, en realitat estava ideant la manera que el seu nebot aparqués per uns instants els videojocs i comencés a llegir. Va pensar que, si tant li agradaven les consoles, el millor era escriure una novel·la fantàstica de mites i llegendes on l'eix central fos un videojoc. El resultat va ser que el nebot de Pep Blay va agafar el llibre i no el va deixar anar fins que va arribar a l'última pàgina. Cosa rara en ell, diu l'autor, perquè no és lector habitual.

Per tant, aquesta novel·la juvenil de gènere fantàstic té els ingredients precisos per convèncer, no solament als àvids lectors, sinó també a aquells que gaudeixen més de la imatge que de la lletra impresa. Perquè la gràcia de Gotholàndia és precisament la seva força visual. El jove lector sentirà que, amb cada capítol que llegeix, s'endinsarà en una nova pantalla plena d'aventures i personatges mitològics.

Encara que el públic objectiu d'aquest llibre siguin els nois i noies d'entre 9 i 13 anys, el cert és que qualsevol lector interessat en els arguments fantàstics podrà deixar-se portar per aquesta aventura de llegendes i éssers màgics.

Manel Haro

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada