dilluns, 14 de febrer del 2011

'Valset', Lluís Gavaldà i Xavier Salomó


Valset
Lluís Gavaldà
Il·lustracions de Xavier Salomó
Editorial La Galera
1ª edició, novembre del 2010
Literatura infantil, per totes les edats
ISBN: 9788424635732

Hi ha llibres que es gaudeixen com si fossin tresors. Valset és una joia, una obra total, gràcies a la perfecta harmonia entre les il·lustracions de Xavier Salomó, el text i, sobretot, la música que Lluís Gavaldà (membre de Els Pets) posa en aquesta meravellosa història i que es pot trobar en un CD al final del llibre.

Valset, més que un conte, és el desig que tenen tots els pares i mares quan, al veure el seu fill petit jugant, saben que quan sigui gran potser ja no podran omplir-li les galtes de petons i abraçar-lo tant. El llibre relata precisament aquesta presa de consciència: que els petits de casa, tard o d'hora, es faran gran i començaran a desfilar. I aquí el missatge de Gavaldà: quan et facis adult, recorda "que una vegada el teu pare et va fer un valset dolç".

I quin valset... Quin valset! Aquest llibre, aquesta cançó plena de sentiments que Gavaldà li vol dedicar al seu fill Lluc, és també un regal que ens fa el cantant a tots nosaltres, però a més és l'oportunitat de què els pares puguin regalar-li als seus fills, per tal de dir-li als nens que cada somriure que fan, cada gest d'alegria, cada mostra d'afecte és, per a ells, el millor que es pot tenir a la vida. Llegiu el llibre i escolteu la cançó: us omplirà de goig!

Manel Haro

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada