divendres, 29 d’octubre del 2010

'Els petits Filosinfants', Oscar Brenifier i Delphine Durand


L'editorial Estrella Polar ha iniciat una petita col·lecció anomenada Els petits Filosinfants on intenta ajudar als pares a respondre amb efectivitat totes aquelles preguntes tan complicades que els més petits fan, com ara per què existim o per què els nens no poden fer el que vulguin. En els tres llibres publicats fins el moment, el protagonista és en Fil, un noi que, acompanyat del seu nino Osof, sempre té una pregunta per fer-li al seu pare o a la seva mare, però donat que ells no li saben donar una bona resposta, el seu nino se l'enduu per a què ell mateix trobi la solució adequada.

En Digues, mare, per què existeixo? el nen preguntarà a tots els objectes per què existeixen: al cotxe, a la paret, al portamonedes, al rellotge, al vaixell, i ells, amb un to molt divertit, ells hi responen. D'aquesta manera, mentre el nostre protagonista troba la resposta, aprén perquè existeix tot allò que té al voltant.

El mateix passa amb Per què no puc fer el que vulgui?, on el Fil i l'Osof preguntaran això mateix als peixos, als cartells, als bancs, a les rodes i a les fulles, entre d'altres, mentre el pare pensa en la millor resposta. I en Digues, pare, per què m'estimes? el mateix. Els tres llibrets són molt senzills, vistosos, i tenen la funció d'ajudar als més petits a aprendre a trobar respostes per sí mateixos, a valorar tot allò que els envolta i a saber preguntar tant al pare com a la mare. I, com sempre, passant-ho bé!

Manel Haro


Dades dels llibres

Digues, mare, per què existeixo?
Per què no puc fer el que vulgui?
Digues, pare, per què m'estimes?

Text d'Oscar Brenifier / Il·lustracions de Delphine Durand
Editorial Estrella Polar / 1ª edició, setembre del 2010
De 0 a 4 anys / 28 pàgines
ISBN: 9788499321219, 9788499321202 i 9788499321226 respectivament

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada