diumenge, 11 de juliol del 2010

'El camí del Bandama Vermell', Alícia Gili i Sílvia Romero

El camí del Bandama Vermell
Alícia Gili i Sílvia Romero

Editorial Estrella Polar
Col·lecció Columna Jove
1ª edició, 2010
Gènere: Narrativa juvenil
168 pàgines
ISBN: 978-84-9932-101-1


A Broukro, un petit poblat al nord de Costa d'Ivori, l'Aura, de tretze anys i el seu germà Ouattarà, d'onze, juguen a futbol amb una pilota improvitzada de draps i bosses de plàstic. De sobte una tanqueta de guerra i uns quatre per quatre carregats de soldats interrompen el joc i canvien per sempre les seves vides. Seran separats per un conflicte que no comprenen i que els convertirà en nens soldats. Amb el pas dels anys, a través d'una dura correspondència, s'explicaran els brutals itineraris que han marcat les seves vides.

La lectura del llibre es realitza, per tant, per mitjà de les cartes que s’escriuen tots dos germans separats per l’horror d’una guerra; potser una de les més cruels guerres, que agafen a nens i els converteixen en soldats de guerrilles. Han de sobreviure a atrocitats, assassinats, violacions, vexacions i tot tipus de tortures físiques i psicològiques que pateixen constantment.

Amb un llenguatge molt senzill i clar (a la ficció, són dos nens els qui escriuen) ens endinsem en les desventures que pateixen aquests protagonistes. El més dur, és clar, és saber que són relats reals, que han passat i que continuen passant. Cap lector es podrà desentendre d'una història tan brutal que narra uns fets que, tot i passar a terres llunyanes, no podem deixar d'atendre. Estem, doncs, davant d'una lectura que fa que els joves lectors sàpiguen que molts nens de la seva edat no són tan afortunats i que pateixen la guerra des de ben petits.

Rosa Mingorance




_______________________________________________________

A F I N I T A T S

(Si t'interessa aquest llibre, et pot interessar aquest altre)



(Clicka sobre la portada per llegir-ne més)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada