dijous, 9 de desembre del 2010

'Festa a la cuina / Fiesta en la cocina', Marta Carnicero

Festa a la cuina / Fiesta en la cocina
Marta Carnicero
Editorial Rosa dels Vents / Plaza & Janés
1ª edició, març de 2010
Gènere: Gastronomia / En família
240 pàgines
ISBN: 9788401387333 (cat.)
ISBN: 9788401379949 (cast.)


Ara que arriba el nadal, és el moment en què pares i mares es posen a cuinar com bojos per a tota la família, mentres els nens intenten ajudar com poden en aquestes tasques nadalenques. Per tal de fer-ho més fàcil i divertit, Marta Carnicero ens proposa el llibre Festa a la cuina (Fiesta en la cocina en castellà), un recull de receptes de tot tipus que els nens (sempre sota la supervisió d'un adult) poden fer.

Hi ha de tot. Per exemple, els més joves de casa poden aprendre a fer les millors postres: brownies, polos de iogurt amb fruites del bosc, figuretes de massapà, pastís de llimona, compota de poma... Però no només això, ja que com que un bon menú no només es compon de dolços, el llibre també té un gran assortiment de receptes de plats principals: ous en torrada amb tomàquets i bacó cruixent, amanida de pera, ametlles i parmesà, guacamole amb nachos o barquetes de cranc amb maionesa, entre d'altres.

El llibre es presenta estructurat en diferents capítols, segons quin sigui l'objectiu d'aquesta festa a la cuina. Trobem receptes per sorprendre els avis, pels dies de nadal, per les tardes d'estiu, per quan plou i ve de gust tancar-se a casa... També s'ha de dir que és un receptari molt divers, ja que sigui quina sigui l'edad dels cuiners, aquí trobaran algun plat per fer (hi ha receptes on no s'ha d'utilitzar els fogons ni els forns, d'altres que requereixen un adult al costat i, fins i tot, algunes de més complicades) i, a més, el ventall de possiblitats és suficientment ampli com perquè es puguin cuinar plats molt saludables i d'altres per donar-se un caprici de tant en tant.

Festa a la cuina
és un llibre molt instructiu ja que tot està molt ben explicat, amb trucs o dibuixets si fan falta, i els ingredients són molt senzills de trobar, així que ara que arriba el nadal és una bona oportunitat perquè els nens aprenguin que cuinar també es divertit. I com que les receptes són per tot l'any, qui sap si amb el llibre haureu de comprar un davantal petit pels futurs grans xefs. Bon profit i bona lectura!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada