dimecres, 15 de desembre del 2010

'El Crackòvia de les 6 copes', Jordi Graví

El Crackòvia de les 6 copes
Jordi Graví
Il·lustracions de Luis Ozonas
Editorial Columna
1ª edició, abril del 2010
Gènere: Programes de TV / Entreteniment / Juvenil
120 pàgines
ISBN: 9788466412681


Si us agrada Crackòvia, el programa de TV3 que parodia les figures i les situacions del món de l'esport, i sou joves lectors, aquest llibre, indubtablement, us agradarà, perquè conté tota l'esència del que veieu cada setmana a la pantalla. I què és el que trobem, doncs, en aquestes pàgines plenes d'humor?

Per començar tenim una sèrie de reflexions escrites pels alter egos de Pep Guardiola, Leo Messi, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Dani Alves, Víctor Valdés, Pedro i Joan Laporta. Reflexions amb les que us asseguro no podreu deixar de riure (sigueu lectors adults o lectors més joves), perquè mentre les llegeixes, estàs pensant en els personatges de Crackòvia, com si fossin ells mateixos que ho estiguessin llegint en veu alta ("La verdad es que soy hombre de pocas palabras: perro, casa, coche... y tres o cuatro más", diu l'Iniesta de Crackòvia).

Després tenim entrevistes fictícies, jocs d'imitacions, passatemps, tests per saber si serieu bons tertulians de l'Espanyol als programes de televisió, consells per aprendre a lligar com el Guti (increïble aquest personatge amb el look que sempre l'hi posen!), xats de messenger entre periodistes esportius i molt, molt més. No us podeu perdre, per exemple, els acudits d'Iniesta, que no és que siguin d'un humor gaire intel·ligent, tot sigui dit, però llegeixes els acudits, veus la foto del personatges i la resta ja és imaginar i riure.

Haig de reconèixer que em pensava que aquest seria un llibre una mica superficial per aprofitar la tirada del programa de televisió, però la veritat és que està ben plantejat, ben il·lustrat i, sobretot, ben pensat. A mi, que em costa riure amb les lectures, amb aquest no he pogut parar. No es pot negar que en l'equip que fa Crackòvia estan els autèntics cracks!

Manel Haro

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada