dijous, 1 d’abril del 2010

'El meu primer llibre de contes', S. Smallman i J. Samuel

El meu primer llibre de contes
Steve Smallman (text) / Janet Samuel ( il·lustracions)
Editorial Estrella Polar
Col·lecció: Llibres molt especials
Edat: A partir de 3 anys
16 pàgines
ISBN: 978-84.92766-10-9


Un llibre de pàgines gruixudes i fàcils de manipular, ideal per a què els més petits comencin a endinsar-se al món dels contes i de la literatura en general. El llibre inclou quatre contes: La gran sorpresa d’en Remolí, El gran rescat, D’excursió a la platja i Una forta abraçada per a en Conillet. Els seus protagonistes són uns animals de peluix molt tendres i simpàtics: els ossets Remolí i Petit Ted, l’elefant Trombó, els bebès ratolins Núvol i Dolcet, el gat Tigre i el Conillet; a més d’en Xiulet, un tren de joguina.

Els contes tenen com a tema comú l’amistat i la importància de saber treballar en equip per obtenir bons resultats i poder comptar amb els nostres amics sempre que ho necessitem. Els petits protagonistes aprendran en aquestes aventures a celebrar una bona festa d’aniversari, a alliberar a un company que s'ha quedat tancat a una habitació, a passar un bon dia a la platja jugant amb la sorra i a rebre amb els braços oberts als nouvinguts.

El text dels contes destaquen per ser breus, clars i amb tipologies diferents de lletres, que aconsegueixen cridar l'atenció i facilitar la lectura. Però sens dubte, en aquesta ocasió, el que crida més l’atenció són les il·lustracions de Janet Samuel, dibuixades amb molta cura i que conserven l’essència dels dibuixos tradicionals i on cadascún dels animalons té una aparença absolutament adorable. El llibre es pot trobar també en castellà.

Patricia Tena

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada